Hírek

2013.07.09. 22:00

Malom: mi lesz vele?

Dunaújváros - A malom őrzéséről kellett dönteni, amikor Szabó Zsolt felvetette: csak a pénzt viszi. Inkább új és hasznos befektetésekre lenne szüksége a városnak.

Körmendi Erzsébet

Pintér Attila is Szabó Zsolt álláspontján volt. Szerinte szép szándék az önkormányzat vagyonának gyarapítása, de gőzük sincs arról, mit akarnak a malommal kezdeni. Később halálugrásnak nevezte, hogy a megmaradt tartozások és a csökkenő bevételek ellenére bevállalt a város egy ingatlanvásárlást – annak költségeivel együtt –, mégpedig konkrét tervek nélkül.

A pentelei malom területe július 22-én kerül az önkormányzat tulajdonába, és utána lehet felmérni az ottani teendőket... (Fotó: Vohlmann György)

Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője magyarázta: 135 millió forint helyett 75 millióért sikerült megvásárolni a régi malmot, és a hozzá tartozó területet, ahol eddig csak raboltak, és széthordtak mindent, szörnyűséges állapotok uralkodnak. Először birtokba kell venni, mert egyelőre a vagyonkezelő őrizteti a terciát, a tulajdonba vétel július 22-ével lehetséges. Utána bejárást tartanak, hogy felmérjék a teendőket és a lehetőségeket. Terveket készítenek, amelyekkel pályázaton indulhat az önkormányzat, hogy támogatásból valósítsanak meg a területfejlesztési elképzeléseket. A képviselő elmondta: a rácalmási Jankovich-kúriához hasonló kulturális és rendezvényközpontot szeretnének létrehozni a régi malomnál. A bevásárlóközpont alatti dombtetőn pedig egy befektető szállodaépítésben gondolkodik, rálátással a városra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!