Hírek

2017.08.04. 18:30

Így ünnepli hetvenedik születésnapját Nagyvenyim

NAGYVENYIM A hagyományokhoz híven ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődik Nagyvenyim jubileumi falunapi programsorozata szombaton 9 órakor.

Horváth László

Az altomünsteri fúvósok ébresztik Nagyvenyim lakóit - a hagyományos bajor menetzenére a helyi mazsorettcsoport mutatja be koreográfiáját az érdeklődőknek. A falunap ünnepi, nagy rendezvényének, a képviselő-testületi ülésnek az iskola tornaterme lesz a helyszíne, ahol hivatalosan is köszöntik az önállóvá válásának 70. évfordulóját ünneplő települést. Majd a hivatal melletti parkban a mesterségek fájának felállítása, felavatása és kulturális betétműsor ad méltó keretet az ünnepi pillanatoknak.

A felhőtlen szórakozás következik ezután a ligetben. Jó ebédhez szól a nóta kezdi a színpadi kínálatot, majd a délutáni folytatásban mulatós slágerek az MC Hawer és a Tekknő előadásában, mazsorett-bemutató, szórakoztató foglalkozások gyermekeknek és felnőtteknek, köztük Piszi tánc, Orosz György humorista, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, Auth Csilla és az Irigy Hónaljmirigy show-ja szórakoztatja a liget közönségét.

Elkészült az ágyás és a talapzat, már csak a mesterségek fája hiányzik. Szombaton avatják
Fotó: Zsedrovits Enikő

18.15-kor ismét ünnepi pillanatoknak lehetünk tanúi: Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere mond köszöntőt a liget színpadán a község önállóvá válásának 70. évfordulója alkalmából. A hivatalos mozzanatok után ismét a szórakoztató produkciók kapnak főszerepet. A község testvértelepülésének, Altomünsternek a küldöttsége mutatja be műsorát. Ezt követi az LGT emlékzenekar koncertje, majd 21.30-tól tűzijáték, Old Boys koncert, s éjféltől utcabál zárja a gazdag, színvonalas programot.

BŐSÉGES KÍNÁLAT

A színpadi műsor mellett számos elfoglaltsággal múlathatják az időt a nagyvenyimiek és vendégeik a mai napok. Az iskola emeletén például jósok, asztrológus, számmisztikus várja a kíváncsiakat. Az iskola udvarán a Szittya Íjászainak jóvoltából célba lőhetnek, vagy bepillanthatnak a honfoglalás-kori ételkészítés rejtelmeibe. De lesz továbbá buborékparti játékasztal, fotószínház, mongol jurta - s a jurtában kártyavetés.

A ligetben is lesz kiegészítő program bőséggel: kirakodóvásár, kézműves-játszóház, csillámtetkó, hajfonás, légvár, kalandkamion, pónilovaglás, sok-sok más játék. Valamint a sulisátor játékos feladatokat kínál, az iskola pedig kézműves- foglalkozásokat csábítja a kicsiket. A focipályán kispályás rangadónak szurkolhatnak. Bőséges gasztronómiai kínálatban dúskálhatnak a ligetben egész nap, és finom étkeket akár a bajor sörsátorban is leöblíthetik, kedvük szerint...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!