Hírek

2017.07.14. 15:20

Íjászatban is a csúcson - A legeredményesebb nemzet csapata a Türkoglun!

DUNAÚJVÁROS Törökországban rendezték meg július 7. és 9. között a II. Türkoglu Nemzetközi Íjászversenyt, amelyben a középkorban kialakult szokás szerint janicsár íjászok hagyományos harci céljára, az úgynevezett „puta” célra 20 métertől 150 méterig terjedő távokra leadott lövésekkel versenyzett 16 ország hétszáz tradicionális íjásza.

Dunaújvárosi Hírlap

A versenyen a női kategóriában 40 méteres és 75 méteres összetett távon dr. Skaliczky Andrea második helyezést ért el. A férfi 60 és 105 méteres összetett távon dr. Rácz Attila lett a győztes.

Rácz Attila győzelmének értékét növeli, hogy e versenyszámban az alapszakasz hármas döntetlent hozott, majd a győzelemért folytatott szétlövés során a magyar versenyző két török riválisát legyőzve szerezte meg az aranyérmet.

Balról Mónus József, Skaliczky Andrea, Rácz Attila, Rácz Kata a törökországi verseny után Fotó: Amatőr felvétel

A viadal utolsó számában a dr. Rácz Attila, Rácz Kata, dr. Skaliczky Andrea és a legendás Mónus József összeállítású csapat magabiztosan végzett az első helyen.

Mónus József fölényesen nyerte meg a hagyományos íjászverseny távlövő számát is, 471 méterrel.

Végül is összesítésben a magyarok tizenegy kategóriából öt aranyérmet, és egy ezüstérmet nyertek: ezzel a verseny legeredményesebb csapataként végeztek a Türkoglu nemzetközi íjászversenyen, számos, az íjászatban nagy hagyományokkal rendelkező nemzet (mint amilyen például a török) sok felkészült íjásza előtt. Ezzel tovább öregbítették a magyar íjászok hírnevét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!