Hírek

2016.04.22. 15:15

Béres Jánosnét köszöntötték 90. születésnapján

Dunaújváros - A helyi szépkorúak társasága újabb kilencvenévessel gyarapodott - aki számomra személyes meglepetéssel szolgált.

Pekarek János

Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetése nevében Gombos István alpolgármester köszöntötte Béres Jánosnét pénteken délelőtt: kilencvenedik születésnapja alkalmából. Ilonka néni, aki egyedül él, 1957 óta lakik a városban.

A bízvást a városalapítók közé sorolható, szép kora ellenére is rendkívüli szellemi frissességnek örvendő hölgy az itteni ruhagyárban dolgozott minőségellenőrként.

Kispesten született, a főváros XIX. kerületében - s így szabász végzettségével hol másutt is helyezkedhetett volna el az iskolák elvégzése után, mint a kispesti ruhagyárban, ami később VOR-ként, azaz Vörös Október Ruhagyárként lett az enyészeté a rendszerváltás után. Nyomai még láthatók az 50-es villamos Üllői úti szakasza mentén. Azokban az épületekben Ilonka néni az én édesanyámmal együtt dolgozott...

Ilonka néni beszédét bárkinek tanulságos lenne végighallgatni

Nem mondhatni, hogy az ünnepelt sokat változtatott volna munkahelyet: a dunaújvárosi ruhagyárból ment nyugdíjba. Férje is szabó volt.

Hiába él egyedül, s nem is teljesen jó egészségben, hogy már a boltba lemenni is nehezére esik, ma is nagyon aktív: sokat olvas, szeret tévézni.

És nem is magányos. Jó szomszédai vannak, emellett keresztfia családja látogatja és segíti sűrűn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!