Hírek

2016.09.29. 18:10

Az összefogás ereje – divatos ruhákba csomagolva

Dunaújváros - Rendhagyó divatbemutatóra várták az érdeklődőket a Dózsa Mozicentrumban. Az összefogás ereje – divatos ruhákba csomagolva.

Szabó Szabolcs

Mérföldekkel jobb és élhetőbb lenne a világunk, ha az lenne a divat, amelyet tegnap délután a Lorántffy középiskola diákjai és Jószolgálati Otthon pártfogoltjai bemutattak. Esetünkben első körben nem az egyébiránt kiváló ruhákat értjük, hanem a közös erőfeszítésben és összefogásban rejlő üzenetet. Egy példaértékű divatbemutatón jártunk.

A különleges divatbemutatón Cserna Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, rövid beszédében pedig kiemelte, példaértékűnek és követendőnek tartja a két intézmény összefogását és reméli, e kiváló példa alapján számos hasonló kezdeményezés lesz majd a jövőben Dunaújvárosban.

A program hátteréről: a Lorántffy középiskola közösségi szolgálatos tanulói saját szakmatanulásukat kamatoztatták a Jószolgálati Otthon ellátottai javára. Közös érzékenyítés után, közös tervezés eredményeképpen kialakult egy divatbemutató programja: az otthon fiataljai a találkozások során elmondták, hogy milyen ruhát, sminket, frizurát szeretnének, a tanulók pedig megvalósították az álmukat! A nyári gyakorlat során a résztvevők sokat dolgoztak, hogy elkészüljenek a ruhákkal. A Jószolgálati Otthon lakói pedig segítettek a díszítésben, a kiegészítőket is közösen fűzték, festették. Az eredmény nem is maradt el, hiszen a mozi közönsége vastapssal jutalmazta a látványos és megható bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!