Elhunyt Tuboly Tamás: Imádta a települését

2016. február 15., 16:45 szerző: Dunaújvárosi Hírlap
komment
Az adonyi Tuboly Tamás, aki állatorvosként, kutatóként (a sertések egyes vírusos betegségeivel, valamint a vírusos betegségek és az immunrendszer kapcsolataival foglalkozott) bejárta a világot, február 2-án 54 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tuboly Tamás 1986-ban szerzett Budapesten állatorvosi diplomát, majd egy évet töltött az Országos Állategészségügyi Intézet immunológiai osztályán. 1987-től 2000-ig az MTA Állatorvos-tudományi Kutatóintézet munkatársaként, majd tudományos főmunkatársaként tevékenykedett. Ezután a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán a Járványtani és Mikrobiológiai Tanszéken oktatott, ahol egészen haláláig dolgozott 2012-től dékánhelyettesként is. Pályafutása során ösztöndíjjal 1990 és 1994 között és 1997 és 1999 között Kanadában folytatott kutatómunkát. De „vándorlásai" során mindig is hangoztatta, Adonyban van ő otthon és Adonyba szeret hazatérni. Vett is házat szülőföldjén, a ma már kisváros Adonyban.

A nemzetközi szinten is elismert egyetemi tanár, miután visszatért Adonyba, az alábbiakat nyilatkozta: „Korábban esténként mentem oda, ahol éppen laktam. Most már Ercsi környékén érzem, hogy hazaértem. Ezt nem lehet pótolni."

Dunaújvárosi Hírlap

2016. február 15., 16:45 szerző: Dunaújvárosi Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...