Hírek

2017.01.27. 20:57

In memoriam dr. Félix István

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata sajnálattal értesült arról, hogy dr. Félix István ügyvéd, Dunaújváros Közgyűlésének egykori önkormányzati képviselője 2017. január 24-én elhunyt.

Dr. Félix István 1949-ben született Budapesten. Általános iskolába Ercsiben, majd Székesfehérváron járt gimnáziumba. Ezt követően Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanult, ahol 1974- ben szerzett doktorátust. Két éven át Budapesten jogi előadóként dolgozott, majd a Fejér Megyei Ügyvédi Kamaránál lett ügyvédjelölt. 1979-től a Dunaújvárosi 2. sz. Ügyvédi Munkaközösségben dolgozott ügyvédként. Munkája volt a hivatása, Budaörs-Kamaraerdőből minden nap elsőként érkezett az irodájába, ahol mindvégig lelkiismeretesen dolgozott.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1990-től 1994-ig tartó első ciklusában vállalt közéleti tevékenységet a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőjeként. Mindemellett a jogi bizottságban is felelős munkát végzett, továbbá a gazdasági bizottság elnöki teendőit is ellátta. Aktívan részt vett a város kulturális életében, szívesen járt kiállításokra és hangversenyekre, és elmaradhatatlan tagja volt az Üllői úti „B közép” szurkolóinak. Szabadidejében a második világháború történelmét tanulmányozta, saját készítésű makett gyűjteménye a második világháború harci járműveit vonultatja fel. Feleségével három gyermeket neveltek fel, akik öt unokával örvendeztették meg.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata osztozik dr. Félix István ügyvéd családjának és hozzátartozóinak fájdalmában, akik a búcsúztatással kapcsolatban a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!