Hírek

2015.04.10. 18:33

Az utolsókat rúgja az influenza

Még előfordul, de van, ahol statisztikailag már alig érzékelhető az influenza, járvány sehol.

Pekarek János

Bár környezetemben többen köhögnek, tüsszögnek és erősen fogyasztják a papírzsebkendőket, a hivatalos statisztikák alapján az influenza gyakorlatilag már csak elenyésző mértékben van jelen közöttünk. Ez év 14. hetében már csak 179 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel: ez 45,9 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten volt. A százezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 42,7 százezrelék volt, messze a járványos küszöbérték alatt.

Három hónapig látogatási tilalom volt a kórházban az influenza miatt

Mindhárom megyei népegészségügyi intézet körzetében erősen csökken a megbetegedések aránya. A legmagasabb a székesfehérvári körzetben: 53,4 százezerelék (az előző hetinél 41,9 százalékos csökkenés), ezután következik a dunaújvárosi körzet: 45,7 százezrelék (30 százalékos csökkenés), míg a móri körzetben mindössze 6,2 százezrelék a betegek aránya (ez 90,9 százalékos csökkenés az előző héthez képest!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!