Hírek

2013.06.10. 20:00

Ingolstadtból a Balaton partjára

Az ingolstadti Reuchlin Gimnázium tanulói és kísérőik szombaton este érkeztek vendégségbe a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolába.

Bajusz György

A két intézmény közötti testvériskolai kapcsolat kettőezerben kezdődött, s most  tizennegyedik alkalommal találkoznak egymással a dunaújvárosi és az ingolstadti diákok.

Daniel Breidert, az ingolstadti Reuchlin Gimnázium diákja küzd Zamárdiban az egyik akadálypályán (Fotó: Bajusz György)

A Móricz előtt várták a  vendéglátó családok a bajor gyerekeket. Voltak olyan családok,  ahová már visszatérő vendég érkezett, s olyan  vendéglátók,   akik most fogadtak először német diákokat. Az utóbbiak nagy izgalommal várták az érkező buszt. Vajon milyen gyermeket kapnak „kölcsön” öt napra?

A vasárnap  családi programokkal, a kikapcsolódás jegyében telt el. A legtöbben a Balatont célozták meg: sokan keresték fel a zamárdi kalandparkot, ahol a családok és a vendéggyerekek  az akadálypályán összerázódtak egymással. Délután viszont már a bajor-magyar estre gyülekezett mindenki a Móricz iskola udvarán. A programon Balogh Zoltán és barátai zenéltek, majd az ingolstadtiak léptek a dobogóra. Közben mindenki fogyaszthatott a szülők által készített sok-sok finomságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!