Hírek

2016.12.21. 18:20

Ingyen kapják a bárányhimlő elleni oltást a gyerekek

Dunaföldvár - Az óvodások rövid karácsonyi köszöntő műsorával kezdődött a város képviselő-testületének idei utolsó ülése, amelyen napirend szerint huszonhárom pontot tárgyaltak.

L. Mészáros Irma

Az ülésen néhány téma a jogszabályok változása okán vált aktuálissá. Így rábólintottak az önkormányzat tulajdonában lévő köznevelési intézmények vagyona kezelésének átadására a Szekszárdi Tankerületi Központnak, megerősítették tisztségében az átalakult Dunaföldvári Család - és Gyermekjóléti Szolgálat és Alapszolgáltató Központ vezetőjét.

Az év végi és a következő évet előkészítő teendők között elfogadták a testület jövő évi munkatervét és belső ellenőrzési tervét, a művelődési központ 2017-es munkatervét és a városi nagyrendezvények tervét.

Horváth Zsolt polgármester ünnepi jókívánságaival zárult az idei utolsó ülés, amelyen arról is döntöttek, hogy megvásárolják azt az ingatlant, ami a tervezett sportcsarnok építéséhez szükséges Fotó: Zsedrovits Enikő

Az új költségvetés összeállítása előtt még visszatérnek ez utóbbi témára, s tervezik a rendezvények megújítását. Döntöttek a Mezőföldi Regionális Vízközmű Kft. üzletrészének megvásárlásáról, a Vidékfejlesztési Program erőgép- és eszközbeszerzési pályázatán való indulásról, a köztemetéseket végző cég megbízásáról, szerződéses autóbusz működtetéséről.

Igent mondtak a képviselők arra az ingatlanvásárlásra, amely a tervezett multifunkcionális csarnok megépítéséhez szükséges, illetve a pályázattal tervezett beruházás meghiúsulása esetén egy ipari út megépítéséhez ad lehetőséget. Elfogadták egy földvári lakos ingatlan-felajánlását, amely a Kadarka utca szélesítését segíti elő.

Nem volt vita abban, hogy a városban élő hetven érintett kisgyermek ingyenesen kapja meg a bárányhimlő elleni védőoltást, majd támogatták a református egyházközség kérelmét, és egyetértettek abban is, hogy címzetes főorvosi címmel díszoklevelet kapjanak a városban húsz éve praktizáló háziorvosok, házi gyermekorvosok, valamint a fogorvosok.

A nyilvános ülés résztvevői és az élő adás hallgatói tájékoztatást kaptak arról, hogy a képviselő-testület tagjai név szerint milyen civil szervezetnek, egyesületnek ajánlották fel tiszteletdíjukat, ezzel 23,5 millió forinttal egészítve ki az önkormányzattól kapott 7,5 millió forintos támogatást. Szóba kerültek forgalomszervezési kérdések, elsősorban a Templom utcán megnövekedett autóforgalom, a gyorshajtások miatt.

Végül az ünnep előtti jótékonysági akciókról kaptunk információt. Összesen 1,2 millió forintnyi tűzifa-támogatásban részesült 455 család, emellett hatszáz segélycsomagot osztottak szét a rászorulóknak Dunaföldváron az önkormányzat, a szeretetszolgálatok, a bioetanol üzem és sok adományozó magánszemély jóvoltából, a helyi máltai és vöröskereszt csoport tagjainak közreműködésével.

Szó esett a nemrég nyílt tanoda működéséről, a közrend védelmében megerősített polgárőr-szolgálatról, illetve a helyi Ördögszekér Táncegyesület jövő augusztusra tervezett földvári lakodalmas programjáról.

A háromórás és jó hangulatú, konstruktív testületi ülés Horváth Zsolt polgármester ünnepi jókívánságaival zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!