Hírek

2015.11.23. 16:31

Jogosítvány ingyen, kismotorra

Dunaújváros – Az Országos Rendőr Főkapitányság SuliMoped néven kampányt indított az elmúlt hónapban. A program jóvoltából Fejér megyében is ötven tizennégy évét betöltött diáknak lesz lehetősége arra, hogy segédmotoros kerékpárra jogosítványt szerezzen – térítésmentesen.

Braun Dorottya

 

Az Országos Balesetvédelmi Bizottság öt megyére kiterjesztett programjának helyi  ünnepségén minden diák megkaphatta az elméleti oktatáshoz szükséges tankönyveket múlt szerdán

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság tanácstermében közel hetvenen vettek részt a SuliMoped kampányünnepségén. A szakemberek mellett szülői és hozzátartozói kísérettel az a huszonöt gyermek kapott meghívást a rendezvényre, akiket előzőleg, november 14-én a Vasvári Pál Általános Iskolában megrendezett „selejtezőn” kiválasztottak a programban való részvételre, így ők már biztosan lehetőséget kapnak a vezetői engedély ingyenes megszerzésére. A diákok szülői engedéllyel, tanulmányi eredmény alapján és az iskola ajánlásával jelentkezhettek, valamint az előválogatón a KRESZ-teszt kitöltésével kerülhettek be a huszonöt szerencsés dunaújvárosi kiválasztott közé. Az ORFK minden érintett városban szerződést kötött az egyik helyi autósiskolával, amely féléves elméleti és gyakorlati tanfolyamon készíti fel a fiatalokat a vizsgára.

Németh Miklós rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte: a kampány elindításának a célja az volt, hogy már általános iskolában felkeltsék a diákok érdeklődését a KRESZ-szabályok iránt, illetve később, a B-kategóriás vezetői engedély megszerzésekor könnyebb helyzetben lesznek azok, akiknek már van kismotorra jogosítványuk. Székesfehérváron és Dunaújvárosban egyaránt huszonöt-huszonöt diák örülhet, mert részt vehet a SuliMoped programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!