Hírek

2015.01.23. 14:40

Ingyenes lett a híd

Dunaújváros – A jó hír, a Pentele-híd ingyenessé tétele miatt tartott rendkívüli polgármesteri tájékoztatót Cserna Gábor.

Körmendi Erzsébet

A kormány több hetet várt, gyűjtötte a tapasztalatokat, információkat szakemberektől, országgyűlési képviselőktől, civil és érdekvédelmi szervezetektől, önkormányzatok szövetségétől az útdíjrendszerről. A folyamat eredményeként nem is egymegyés matricás, hanem ingyenes lett a Pentele-híd és a szekszárdi is, a reptérhez sem kell matrica, eltörölték a szolgáltatási díjat, a mozgáskorlátozottak, nagycsaládosok utólagos kompenzálását is kidolgozza a szaktárca, hangsúlyozta Cserna Gábor. Elismeréssel szólt dr. Galambos Dénes parlamenti képviselő érdekérvényesítő munkájáról.

Cserna Gábor elismeréssel szólt a képviselő munkájáról. Fotó: A.g.

A városháza mögé tervezett korcsolyapályáról nem voltak ilyen jó hírei – de erről jövő héten tájékoztat. Elöljáróban elmondta, a koripálya műszaki okok miatt nem valósult meg, és ezen a télen talán már nem is lesz belőle semmi. A közgyűlésnek várhatóan vissza kell vonnia a határozatát. A pénzt nem használták fel, a 3 millió forint a költségvetés szabadon felhasználható pénzeszközök sorát gyarapítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!