Hírek

2016.09.12. 16:26

Ingyenes nyelvtanulásra van lehetőség az ország Szakképzési Centrumaiban

Dunaújváros - Ingyenes idegennyelvi és informatikai képzés indul szeptember végétől az ország Szakképzési Centrumaiban. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban is kétféle képzésre lehet jelentkezni.

Balla Tibor

Bár a képzőhelyek ingyenes nyelvi és informatikai képzésként hirdetik az egyéves tanfolyamot, valójában e két tárgy csak része a kétféle „Kis- és középvállalkozások ügyvezetője" OKJ-s képzéseknek, melyekre bárki jelentkezhet.

A legfontosabb tudnivalók a következők: a kurzusok egy évig tartanak, és nappali vagy esti tagozatok indulnak majd. Két szinten végezhetőek el a tréningek. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) nevű képzésen kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig lehet eljutni, míg a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) felkészítésen pedig az alapfokú szintről a középfokú nyelvvizsgáig. A nappali képzésen 1008 óra, míg az estin 504 óra lesz az óraszám. A tréning során a hatékony, gátlásoktól mentes, szabad kommunikációs attitűd kialakítása a cél.

Az idegen nyelvi tudásnak, számítástechnikai ismereteknek mindenki nagy hasznát veszi Fotó: shutterstock

Az I-es szinthez alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés, vagy szakmai végzettség kell, ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is, míg a II.-es szinthez az előfeltétel az érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen szakmai végzettség, ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai képesítést is, valamint B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.

Péli András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, eddig még nem volt komolyabb érdeklődés a meghirdetett OKJ-s képzésekre, a héten várnak egy nagyobb rohamot, ahogy az információ egyre jobban terjed a lehetőségről. A felkészítés mintegy hatvan százaléka nyelvi képzés, tehát igen magas óraszámban foglalkoznak a nyelvvel. A maradék negyven százalékból harmincat az informatikai ismeretek oktatása tesz ki, és tíz százaléknyit a közgazdasági, vállalatirányítási szaktudás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!