Hírek

2015.05.29. 17:31

Szombaton 16 órától Parázs Varázs, vasárnap gyereknap a Családi Hétvégén

Dunaújváros - Szombaton 16 órakor ünnepélyes tűzgyújtással ismét felizzik hazánk egyik legnagyobb szabadtéri össznépi sütögetése, a Parázs Varázs. Ingyenes programdömping az előttünk álló két napon át az alsó Duna-parton.

Szabó Szabolcs

Péntek este főként könnyűzenei koncertekkel indult a hosszú Családi Hétvége az Alsó Duna-parton, lássuk hát, ma mi vár ránk a Parázs Varázson:

Szombaton reggel 9 órakor a 3. Parázs Kupa küzdelmeivel és a 7. Sárkányhajó Kupa erőpróbáival indul a nagyüzem. A gasztrozsonglőrök 16 órától izzíthatják a parazsat, eközben meghallgatják Cserna Gábor polgármester köszöntőjét, majd a Drumsters dobos kollektíva pörgeti fel a hangulatot. A 4. sorszámmal ellátott Varázs Húzás kötélhúzó mutatvány után ismét jön a könnyűzenei szakasz: délután fél öt táján érkezik majd Sárga Taxi énekese, majd az Ed Philips and Memphis Patrolt hallgathatja a Parázs Varázs sokadalma.

Este héttől órától a Parázs nagyszínpadán Roy és Ádám, kilenctől pedig a Neoton Família, zárásként ismét dj. Mini táncoltatja majd a közönséget.

Sok idő nem marad majd a pihenésre, hiszen vasárnap már vidám zajos forgataggal várja a családokat a gyermeknap programsorozata.

Mint arról már korábban is olvashattak a duol.hu-n: ingyenes légvárak, trambulinok, kalandpark, kézműves sátor várja a gyerekeket 8 és 18 óra között. A gyereknapon, vasárnap az Alba Volán buszjáratot indít, amelyen a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen utazhatnak, a 14 év felettiek pedig bérlettel vagy menetjegy megvásárlásával. Lefelé 9-21 óra között óránkénti indulással a Béke tér - Szórád Márton út - Római körút - Vasmű út - Sikló - alsó Duna-part útvonalon közlekedik a járat. Visszafelé 9.30 és 22.30 között óránként az alsó Duna-part - Sikló - Vasmű út - Római körút - Szórád Márton út - Béke tér útvonalon halad a busz.

A rendezvényre vasárnap kisvonat is közlekedik tíz órától félóránként egységesen 300 forintos viteldíjjal a Városháza tér - Interspar parkoló - uszoda - Sikló - alsó Duna-part útvonalon.

A hagyományokhoz híven most vasárnap is a gyereknappal párhuzamos zajlik majd a Kéz a kézben Fogyatékossággal Élők Esélyegyenlőségi Programja - szintén az alsó Duna-parton található játszótér szomszédságában. A nagyszínpadon 11 és 14 óra között fellépnek a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai, Pálfalvi János, a Gárdonyi iskola tanulói, Kotsis Sándor, 13 órától pedig a ParaDanceCompany kerekes-székes tánc műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A Szivárvány Szigeten pedig fejlesztő és kreatív foglalkozások, ügyességi és sportversenyek várják a résztvevőket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!