Hírek

2016.11.24. 20:51

Irodalmi szeminárium Cimboráknak

Dunaújváros - A Cimborák irodalmi szemináriuma sorozat keretén belül Molnár Krisztina Rita írót, költőt látták vendégül a dunaújvárosi, rácalmási és perkátai Cimborák a Gyerekkönyvtárban.

Balla Tibor

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött programsorozat az irodalom aktív, többoldalú befogadását, megélését teszi lehetővé a foglalkozásokon résztvevő gyermekek számára. A háromrészes sorozat első vendége Molnár Krisztina Rita író, költő volt.

Találkozás a költészettel - ezzel a címmel tartott foglalkozást a József Attila Könyvtár Gyerekkönyvtárában csütörtökön Molnár Krisztina Rita író, költő, aki lakóhelyén versíró klubot is működtet évek óta gyerekeknek. A közvetlen modorú költőnő, aki tanárként és múzeumpedagógusként is tevékenykedett, jól láthatóan missziójának tekinti a költészet megszerettetését a gyerekekkel. Ebből az elhivatottságból kaphattak ízelítőt a dunaújvárosi Cimbora Klub tagjai.

Tollat nyomdáztak a papírra, emlékeztetőül, hogy a költészetnek köze van a szárnyaláshoz, ahogyan Weöres Sándor írja egysorosában: A dal madárrá avat. Boncolgatták, mi az a vers, mi teszi azzá. A megállapítás esszenciális, a zene és a kép, hiszen ritmusa van, és egy kép jelenik meg a fejünkben olvasván. Végül a Cimborák saját verset is írtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!