Hírek

2013.11.25. 17:05

Kicsiknek és nagyoknak is szólt a gyermeki fórum az Aranyban

Dunaújváros - Szülői, de ezzel az erővel azt is írhatnánk, hogy gyermeki fórum volt hétfőn délután az Arany iskolában.

Pekarek János

Leendő elsőosztályosok szüleinek rendeztek fórumot hétfőn délután az Arany János Általános Iskolában. Ezzel egy időben a későbbi iskolások játszóházban ismerkedhettek az iskolával

Szülői fórumot rendeztek hétfőn este a Béke városrészi Arany János Általános Iskolában. Főként a városrész három óvodájának nagycsoportos gyermekei és az ő szüleik számára.

Ez a fórum az iskola évek óta zajló úgynevezett beiskolázási programjának része.

Itt és ekkor láthatják a szülők, hogy az intézmény milyen lehetőségeket kínál a leendő elsősök számára tehát otthon, szép lassan, szinte feltűnés nélkül elkezdhetik felkészíteni jövő szeptemberben iskolába menő gyermekeiket arra, hogy milyen érdekességek fogadják majd őket az első osztályban.

Jobban mondva: az első osztályokban. Az Aranyban jövőre induló három első osztály három különböző specializációval rendelkezik. Az a jelzésű osztály angolos, a b osztály matematikus (ez újdonság lesz az iskola elsőosztályosainál!), a c osztály pedig a vizuális kultúrára (régiesen fogalmazva: a rajz szakra) helyez nagy hangsúlyt.

Ám nem csak az intézmény speciális oktatási, nevelési programjait, és nem csak magát az iskolát mutatják be a beiskolázási program első lépése alkalmából, azaz a szülői fórumon (egyáltalán nem mellékesen: nem csak a szülőknek, hanem a leendő iskolásoknak is), hanem a szaktanárokat, osztályfőnököket, és az iskola vezetőit, a kiszolgáló személyzetet is megismerhetik a betérők.

Akik, talán éppen e lehetőségek miatt, a hasonló rendezvényeknél lényegesen natgyobb számban voltak jelen.

S ami az igazán fontos: míg a szülők egyre inkább megnyugodva ismerkedtek az iskola lelki, szellemi, anyagio lehetőségeivel, addig a későbbi elsősök is barátságot köthettek későbbi oktató, nevelő intézményükkel.

Ugyanis a fórumot szándékosan időzítették az óvodaidő utáni kezdetre, délután fél ötre. Hiszen ezután a kicsik, értsd: nagycsoportosok, későbbi elsősök is eljöhettek az iskolába. Nekik játszóházakat rendeztek három különböző osztályban. Hadd szeressék meg a helyet.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!