Hírek

2013.10.16. 12:45

Iskolások az előszállási óvodában

Előszállás - Az iskola második osztályosai visszavágynak a felhőtlen, játékos ovis életbe. A nagyok színházi előadással tértek vissza az egykori óvodájukba

Rankasz Brigitta

A gyermekek életében nagyon nehéz elszakadni az óvodától, és beilleszkedni a mostanában igen túlterhelt iskolai életbe. Bizony jó kicsit visszamenni, főként úgy, hogy már ők a nagyok, és megmutathatják a kicsiknek, mennyit haladtak, okosodtak. Előszálláson az iskola második osztályosai is visszavágynak az ovis életbe. Ez azonban sajnos már csak vendégségben lehetséges.

A Patakparti Óvodában így ők készültek mini színházi előadással a legkisebbeknek Benedek Elek és a Magyar Népmese Napja Alkalmából a múlt héten kedden. A volt otthonukban nagy szeretettel várták az iskolásokat.

A zengő ABC című vershez a gyermekek rajzórán készítettek illusztrációt (Fotó: Rankasz Brigitta)

A repertoárban szerepelt A három kismalac, Az aranyszőrű bárány, Az egerecske és macska című mese. Ezen kívül az osztály zeneszerzőként fülbemászó dallamot komponált Móra Ferenc A cinege cipője című versére, amelyet az ovisok nagy tapssal jutalmaztak. A zengő ABC című vershez a gyermekek rajzórán készítettetek illusztrációt, mindenki megfesthette kedvenc betűjét a sorokhoz, amelyet a nap végén ajándékként ott hagytak a kicsiknek, kedvcsinálóként a majdani betűtanuláshoz.

A gyermeki lélek a legőszintébb közönség, most is bebizonyosodott, bizony volt olyan része az előadásnak, amit szájtátva hallgattak az ovisok. Sokszor köszönték meg tapssal a jeleneteket, és mocorogtak az unalmasabb részeknél... Majd az óvó nénikkel és az iskolásokkal közösen énekelték az Alma, alma piros alma odafent a fán című Gryllus dalt, ami a végén ajándékként a színészpalántáktól a nézőkhöz került.

A két intézmény számára fontos a közös együttműködés, tapasztalatcsere, segítő közös munka. Úgy tervezik, tavasszal megismétlik a csodás délelőttöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!