Hírek

2013.05.21. 19:45

Ismerjék el a kórház plusz terheit - kéri az igazgató

Dunaújváros – A kórház feladatai gyarapodtak, a finanszírozás azonban csökkent. Levélváltás, adatszolgáltatás...

Szabó Szabolcs

Mint a múlt héten olvashattak róla, a Szent Pantaleon Kórház ellátási területének bővítése ellenére éves szinten 142 millió forinttal (több mint 3 százalékkal) csökkent a kórház bevétele. Az intézmény igazgatója, dr. Mészáros Lajos két hivatalos levelet is írt az ügyben illetékes államtitkárnak, Szócska Miklósnak.

Dr. Pók Tibor és Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója szerint az inflációs hatás kigazdálkodása is komoly feladatot jelent (Fotó: Lázár Zsolt)

– Korábbi leveleinkre válaszul adatokat kért be a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, a GYEMSZI. Bízunk benne, az átküldött, lakosságarányos adatokból is kitűnik majd, hogy jelentősen nőtt a kórház ellátási területe, amit a csökkentett TVK-ból nem tudunk finanszírozni – mondta a főigazgató. Dr. Mészáros Lajos hozzátette:
– A teljesítményvolumen- korlát (TVK) csökkentése után egy 15 pontos belső konszolidációs programot dolgoztunk ki, amelynek már látszanak az eredményei, ám e drasztikus elvonást nem képes orvosolni. Az év első felében, részben a tavalyi konszolidációs összeg tartalékából, sikerül fedeznünk az elvonást, ám hosszú távon ez számos problémát okozhat. Fontos megemlíteni, hogy az inflációs hatás kigazdálkodása is komoly feladat. Arra kérjük az államtitkárságot, hogy ismerje el az ellátási terület növekedéséből fakadó plusz terheinket a TVK-meghatározásánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!