Hírek

2014.06.05. 15:55

Ismét a városban szolgál az emelőkosaras

Két hétről volt szó, de még egy hetet sem kellett várni, és visszatért Dunaújvárosba a helyi tűzoltóság emelőkosaras járműve.

Körmendi Erzsébet

A legutóbbi közgyűlés után, éppen egy héttel ezelőtt tettük közzé, a dunaújvárosiak visszavárják az emelőkosaras járművüket. Cserna Gábor polgármester, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő érdeklődött a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon múlt pénteken, ahol Magosi Lajos igazgató arról tájékoztatta őket, hogy a székesfehérvári hasonló jármű elromlott, és javításának idejére vezényelték a dunaújvárosi járművet a megyeszékhelyre. Gondoskodtak arról, hogy szükség esetén Paksról, vagy Székesfehérvárról rövid időn belül érkezett volna a segítség Dunaújvárosba. Illetve azt ígérte: két héten belül visszatérhet az önkormányzat által vásárolt emelőkosaras az eredeti állomáshelyére.

A tűzoltóság emelőkosaras járműve negyvenkét méter magasságig tudja feljuttatni az oltáshoz szükséges vizet, embert, felszerelést

Félidőig sem kellett várni. A jármű múlt szerdán este már a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állomásán szolgált, műszaki állapota kitűnő, bevetésre kész – áll a polgármester csütörtöki sajtóközleményében.

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok elmondta, hogy ennek a járműnek a kosarát 42 méter magasságig tudják kitolni, vagyis a toronyházaknak egészen a tetején tudnak dolgozni. Akár két irányból, kívülről és belülről egyszerre tudják támadni a tüzet, amire jó példával szolgáltak két évvel ezelőtt a Bocskain. Az emelőkosaras jármű a gyerekek kedvence, ami mellékes ahhoz képest, hogy előre szerelt gyosbeavatkozóval és vízágyúval van felszerelve.

A tűztoltó laktanya udvarából nagyos sok kisgyermek szemlélte már meg a város látképét a magasból – a kosarasból

Alaposan elő kell készíteni, stabilizálni a járművet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!