Hírek

2014.05.06. 17:25

Ismét bringatúra - az idei már a 30.

Bringatúra: a biciklisek harmincadik alkalommal tekerhetik le szervezett formában a Dunaújváros-Mezőfalva távot május 11-én.

Körmendi Erzsébet

A jubileumi bringatúrát háromnapos belvárosi sportnap részeként rendezik meg május 11-én. A felvezető programsorozatban május 9-én pénteken és 10-én szombaton délután két órától Miénk itt a tér... címmel a Dózsa mozi előtti téren és a színpadon bemutatók, sportprogramok, kézműves foglalkozások, szellemi vetélkedő és filmvetítés várja az érdeklődőket. A programsorozat a Bringatúra napján, május 11-én 10 órától népek játékaival folytatódik, és aznap délután kettő órától is miénk lesz a tér...

A biciklis túra célja a hagyományőrzés, hiszen ez az egyik legrégebbi múlttal rendelkező, a Dunaújvárosi Hírlap által megalapított nyílt, amatőr sportrendezvény városunkban, amelyen gyerekek, felnőttek és családok vesznek részt, immáron harminc éve.

A Bringatúra idén a Dózsa Mozi előtti térről indul vasárnap reggel kilenc órakor, és a megszokott Dunaújváros - Mezőfalva - Dunaújváros útvonalat követi.A reggeli rajtszámok regisztrációja után közös bemelegítés lesz. A mezőnyt ebben az évben is rendőrségi felvezetéssel kísérik, a biztonságot a táv egész szakaszán számos közreműködővel, a KRESZ szabályainak betartatása mellett szervezik. A túrát most is félpályás útlezárással biztosítják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!