Hírek

2017.05.14. 12:05

Ismét évtizedes problémát orvosolnak

BARACS A falu szélén lévő, a népnyelvben Határ útnak, de a valóságban Wesselényi utcának keresztelt utat újítják fel a baracsiak.

Horváth László

Az útalap előkészítése és a padka szerkezetének stabilizálás után most az aszfaltozás látható a Kossuth Lajos utca és a Május 1. utca közötti szakaszon 780 méter hosszúságban és 4 méter szélességben. Ezt követi majd a padka végleges kialakítása.

- A felújítás befejeztével a nehéz mezőgazdasági gépek is használhatják az utat, mert ugyan az aszfalt felülete csak 4 méter széles, de a padka erőssége biztonságossá teszi a kikerülő forgalmat. A beruházás a nem konszolidált önkormányzatoknak adott támogatásból valósul meg. Örülhetnek az ott lakók, mert sok évtizedes probléma talált megoldásra. Ezenfelül a mezőgazdaságból élőknek is hatalmas segítség a jó úton való közlekedés. A munkálatokkal egy hét alatt végeznek - tájékoztatta lapunkat a község polgármestere, Várai Róbert.

Várai Róbert polgármester és Szabolcs László műszaki ellenőr a helyszínen ellenőrzi a munkát Fotó: Horváth László

A településvezető csak attól tart, hogy néhány gondatlan gépkezelő akaratlanul ugyan, de feltárcsázza, mint ahogy arra már volt példa más utcában. Valószínűleg azért nem így lesz, de ha a megengedettnél nagyobb sebességgel használják majd az autósok az utat, akkor a képviselőtestület gondolkodik fekvőrendőr elhelyezésén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!