Hírek

2013.05.22. 18:08

Ismét kéz a kézben - az esélyegyenlőségért

Dunaújváros - Az előttünk álló családi hétvége keretében ismét jelentkezik a Kéz a kézben esélyegyenlőségi nap. Mindenkit vár az Elvarázsoló liget.

Szabó Szabolcs

A Parázs-Varázs családi hétvége keretében ismét jelentkezik a Kéz a kézben esélyegyenlőségi nap, amelynek célja most is a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletek csökkentése. Sajnálat helyett elfogadás, a felelősség tudatosítása. Az együttcselekvés örömének megmutatása, mindezt úgy, hogy egy integrációs programon keresztül közelebb hozza a fogyatékkal élő és az ép embereket.

Markó Viktor (balra) is a fogyatékkal élőket segítő egyik civil szervezet tagja (Fotó: Lázár Zsolt)

A korábbi években is nagy sikerrel jelentkező rendezvény ezúttal nem a szombati közös sütögetéssel jelentkezik, hanem vasárnap, a városi gyereknaphoz kapcsolódva várja vendégeit az Elvarázsoló liget. A színpadon délelőtt tíz órakor indul a program a Vagabund gólyalábas kompánia felvonulásával, majd tizenegy órától a Mindannyian mások vagyunk egyesület és Jószolgálati Otthon gondozottjainak előadását láthatják az érdeklődők, akik meghallgathatják Böröczki Ildikó és Kasó Tibor előadásában a Mi világunk című dalt is.

Délután egy órától  A boldog család címmel jelentkezik a Homo Ludens Társulat mesejátéka, majd két órától már Majoros Ági bábszínháza várja a családokat. A színes programsort Pálfalvi János zenés műsora után a Vasas Táncegyüttes zárja négy órától. A gazdag színpadi kínálat mellett természetesen foglalkozások és játszóházi programok sokasága csábítja közös munkálkodásra az esélyegyenlőségi nap remélhetően népes vendégseregét vasárnap délelőtt 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!