Hírek

2013.06.18. 13:18

Lezárták a Pincesort - Akadozhat a város ivóvízellátása

Dunaújváros - Csőtörés miatt bizonytalan ideig ismét lezárták a Pincesort a forgalom elől kedden. A korábban megjavított nyersvíz-vezeték, a cserélt szakasz alatt kettérepedt a cső és megint ömlött a víz. Délután akadozhat a város ivóvízellátása.

duol.hu

Egy perc leforgása alatt mintegy tíz személyautó volt kénytelen megfordulni a Pincesor tetején kedden fél három körül, amikor a DVCSH Kft. szakemberei elkezdték lezárni az utat, és már senki nem közlekedhetett se le, se fel az úton.

Lakók jelezték a problémát szerkesztőségünknek délután két óra körül... A helyszínre érkezésünkkor a vízműs autó már keresztbe állt az úton és a dolgozók  elkezdték a korlátok kihelyezését. A Pincesor alján pedig a polgármesteri hivatal, a DVCSH  szakértői beszélték meg a továbbiakat a körzet önkormányzati képviselőjével,  Hingyi Lászlóval.

 

Hingyi Zoltán képviselő a csőtörés helyszínén

A képviselő arról tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot, hogy az elöregedett  400-as átmérőjű öntöttvas nyersvíz-vezeték jelentős  erőhatásnak, talajmozgásnak  van kitéve továbbra is. A Pincesori mostani, újabb csőtörés előzménye, hogy reggel meghibásodott a város nyersvíz-ellátásának egyik fontos, 500-as átmérőjű vezetéke. A zavartalan vízszolgáltatás érdekében ezt csövet szerette volna kiváltani a helyreállítás idejére a DVCSH a Pincesor alatti 400-assal,  ami a javítás  óta még nem volt használva. Nyomás alá helyezték a vezetéket, de nem sokkal utána észlelték a lakók, hogy gejzírként feltört a víz a talajból a Pincesor alján. A kicserélt szakasz alatt két helyen is eltört ismét a 400-as vezeték. Ismét lezárták az utat.

Tehát a város két  nyersvíz-vezetékének a hiányával egy időben kell megküzdeni, a hőségriadó közepette - a  kialakult helyzet jelentős feladatot ró  a város ivóvíz-szolgáltatójára. Az önkormányzat által kiadott sajtóközlemény szerint a DVCSH helyreállítási munkákat rendelt el kedden a  késő délutáni és esti órákra. A szolgáltató mindent megtesz azért, hogy zavartalan legyen az ivóvízellátás, de a víznyomás csökkenéséből adóan előfordulhatnak vízszünetek, illetve olyan is, amikor csak csöpög a csap. Ilyen problémákat egyébként a város több pontjáról  jeleztek szerkesztőségünknek. De a szolgáltató mindent elkövet, hogy szerdára maradéktalan legyen a város  vízellátása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!