Hírek

2017.08.09. 18:10

Ismét mazsorettek és fúvósok érkeznek az augusztálisra

DUNAÚJVÁROS Idén ismét fúvószenekarok és mazsorettek találkozójával kezdődik Dunaújvárosban az augusztális ünnepi programja.

Balla Tibor

Az előző évek gyakorlatának megfelelően ebben az esztendőben is már augusztus 19-én elkezdődnek az augusztális ünnepi programjai. Az is hagyománynak tekinthető, hogy ezen a napon rendezi meg városunk a Fúvószenekarok és Mazsorettek Nemzetközi Találkozóját, amit idén immár 21. alkalommal teszünk meg.

Idén ismét benépesül a tér a mazsorettlányokkal Fotó: Ady Géza

A programok 16.30-kor kezdődnek, szokás szerint a menetzenével és a mazsorettek felvonulásával. Amikor megérkeznek a térzene helyszínére a Dózsa térre, körülbelül 17.15-kor megnyitják találkozót, majd a közönség elé lépnek a résztvevők: Dunaújváros, Solt, Kiskunlacháza, Banja Luka, Zenica, Szabadka, Ada, Nagyvenyim, Dunaföldvár, valamint a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete szervezésében előadnak egy Szent Pantaleon Misztériumjátékot.

A rendezvény idén is útlezárással jár, 16 óra és 17.30 között lezárják a Dózsa György út Szórád Márton út és a Városháza tér közötti szakaszát, illetve a Vasmű út Kossuth Lajos utcáig terjedő szakaszát. Ez utóbbi nem teljes zárás lesz, az autóbuszoknak nyitva marad a Vasmű út kórház felőli egy sávja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!