Hírek

2015.12.02. 18:25

Ismét munkában az angyal - Idén már 16. alkalommal jelentkezik a sörhabos jótékonysági akció

Dunaújváros - Győztes forgatókönyvön ne változtass (!) - így vélekednek a Segíts az Angyalnak akció szervezői, akik december 11-én este ismét egy jótékony csapolásra várják az adományozókat az Art Caféba.

Szabó Szabolcs

Immáron 16 éve a decemberi ünnepi naptár egyik biztos pontja a helyi hajléktalanokat felkaroló Segíts az Angyalnak jótékonysági kezdeményezés, amelynek szervezői tegnap délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek az idei adventre kínált támogatói felhívásukat. Az ötletgazda, főszervező Bakonyi Ferenc lokálpatrióta vállalkozó felelevenítette, hogy tavaly decemberben több mint fél millió forint jött össze a szorgosan fogyasztó és az angyal befőttes üvegét feltöltő adományozóknak köszönhetően, az angyali akció eddig összbevétele pedig már megközelíti a kilenc millió forintot.

Évről évre ismert személyiségek támogatják jelenlétükkel az akciót. A képünkön látható Farkas Bertalan, az eddigi első és egyetlen magyar asztronauta mellett a sörcsap mögé állt már Szabó Bence olimpiai bajnok vívó és Erdei Zsolt egykori profi ökölvívó és világbajnok is

A felajánlott forintokból karácsonykor és szilveszter napján ünnepi menüt kínáltak a hajléktalanszállón élőknek, valamint déli gyümölcsöt, ruhát, cipőt, takarókat is vásároltak a rászorulóknak és az őket befogadó intézményeknek. Az alapképlet idén sem változik. A jótékony sörcsapolás bevételéből ezúttal a Kandó Kálmán téri szálló lakóinak ünnepét kívánják szebbé tenni a szervezők.

A Kortárs Művészeti Intézet kultúrpresszójában, az Art Café-ban december 11-én, 18 órakor kezdődő akción ezúttal Rákay Philip televíziós műsorvezető csapolja majd a sört, míg a szellemi és lelki betevőről pedig Dékány Árpád Sixtus zirci főapát gondoskodik majd.

Az akciót hosszú évek óta aktívan támogatja a Campus étterem, amelynek vezetője Horváth Attila tegnap bejelentette, hogy a hajléktalanoknak felajánlott ünnepi menüsort a vállalkozás állja, így a jövő hét csütörtöki jótékonysági esemény teljes bevételét az említett szálló és az ott élő rászorulók részére ajánlják majd fel a szervezők.

Mint megtudtuk, az esten ezúttal is kellemes zeneszó szórakoztatja a résztvevőket, akiknek számos különleges ajándékkal kedveskedik majd a két jeles vendég, Rákay Philip és Dékány Árpád Sixtus főapát.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!