Hírek

2013.10.30. 14:45

10 mázsa pontyot telepítenek a solti kis Duna ágba

Dunaföldvár - Csütörtökön tíz mázsa méretes pontyot telepít a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete a solti kis Duna ágba.

Gallai Péter

A mai mennyiséggel együtt összesen hatvan mázsányi pontyot helyez ki az egyesület idén, aminek értéke 4.5 millió forint.

- Tizenhárom hektáros horgászvízen ez komoly mennyiségnek számít, de a pontyon kívül ragadozóhalakat is hoztunk a holtágba. Ezen felül ivadékból huszonkétezer ponty, kilencezer süllő és ötezer csuka is növeli az állományt. Ezekkel együtt 5.5 millió forint a teljes költsége a 2013-as telepítéseknek. Szükség is van a folyamatos utánpótlásra, aminek örömteli oka az, hogy kettőszáznyolcvan állandó tagunk van, a vendégekről nem is beszélve - fogalmazott lapunknak Kiss Lajos Csaba elnök.

A gyönyörű környezetben található vízterület az 52-es főúton a hídon átkelve Dunaföldvártól két kilométerre található. A mellékág hossza 5.6 km, átlagos vízmélysége három méter, a meder rendkívül változatos, egy-hét méteres vízmélység váltakozik szabad és akadós részekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!