Hírek

2016.11.06. 16:55

István gyógyulásáért

Dunaújváros - Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere az alábbi közleményben hívja fel a figyelmet a Pecsét Istvánt segítő gyűjtési akcióra.

Körmendi Erzsébet

Szabó Magda így vélekedett: Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.

A tavalyi évben találkoztunk először Pecsét Istvánnal, és küzdelmével. A közös összefogás révén elindulhatott Kínába, a reményteli gyógykezelés útján. Idővel azzal szembesültünk, hogy a kezelés jól halad, mégis szükség lenne további beavatkozásra, amihez pedig további forrásra lenne szükség.

Pecsét István életét menthetik meg az adományokkal! Fotó: Archív

Dunaújváros két meghatározó cége, a Renalpin Kft. és a Grabarics Kft. látva, hogy segítségre van szükség, szintén az ügy mellé állt. Az idő sürget, a kezeléseket mielőbb el kell végezni, ezért Dunaújváros önkormányzata megelőlegezte a hiányzó összeget István gyógykezeléséhez, ugyanakkor a két Kft. kezességet vállalt, hogy amennyiben a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány nem tudja a jótékonysági akciók során összegyűjteni a négymillió forintot, akkor visszafizetik az önkormányzatnak a megelőlegezett összeget.

Köszönöm a kft. vezetőinek, hogy a nemes cél érdekében segítik az összefogást, köszönöm képviselőtársaimnak az egyhangú közös döntést, melynek révén a kezelések megvalósulhatnak! Mindazonáltal a gyűjtési akció folytatódik, és számítunk a segítségükre! A Dunaújvárosi Hírlap csatlakozva a felhíváshoz, rajzversenyt hirdetett az óvodások és iskolások körében, melyekre később licitálni is lehet. A legszebb alkotásokat díjazzák és kiállítást is rendeznek november 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, ahol a jótékonysági rendezvényt részvételükkel is segíthetik!

Számos program áll még előttünk, melyek a megvalósításához számítok a dunaújvárosiak legendás összefogására! Hiszem, hogy István meggyógyul, és kérem, továbbra is segítsék őt az útján! Ne feledjék, minden forint számít! Kérem, adományukat küldjék el a közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550 332 - Pecsét István javára )!

A gyermekrajzokkal segíthet

A legjobb ötven rajzot olvasóink választhatják ki online szavazással a duol.hu oldalon november 8-tól november 18-ig, két kategóriában megosztva. Ebben együttműködő partnerünk az Om Design. A rajzokat a november 26-án nyíló kiállítást követően meg is lehet vásárolni az interneten. Az ebből befolyó összeget a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kapja, és Pecsét István gyógyulásának segítésére fordítja. A duol.hu-n kategóriánként legtöbb szavazatot kapott első három munka készítőjét is díjazzuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!