Hírek

2016.06.14. 14:20

Pecsét István szombaton reggel indul Kínába!

Dunaújváros - Ezek már valóban az utazás előtti utolsó napok Pecsét István számára: milyen távolinak tűnt ez a hét!

Pekarek János

Ez a kép a DUDIK alkalmából készült Pecsét Istvánról a városi Duna-parton - és több szempontból is érdekes.

Elsősorban természetesen azért, mert István végre az érvényes kínai vízumot tartja a kezében: annyi küzdelem, izgalom és viszontagság után tehát ide is eljutott. Ebben pedig nagyon nagy szerepe van a város és környéke lakóinak, akik nem csak (csak?!) pénzt gyűjtöttek a súlyosan rákbeteg, májátültetett fiatalember számára az utolsó reményt jelentő kínai gyógykezeléshez, hanem szeretetükkel a lelket is tartották benne!

Másfelől sokat elárul a fesztivál szervezőiről: ők nem akarták kihagyni a város összefogásának jelképévé vált Istvánt ebből a valóban fiatalos buliból: megható módon külön bérletet biztosítottak a számára.

Ugyanakkor Istvánra is jellemző, hogy a gesztust rövid jelenlétével hálálta meg. A helyszínen vette át a bérletet, ha már gondoltak rá , és megnézte a helyszíneket, amiken a szervezők kalauzolták végig. Ám pár nappal utazása előtt már nem akart semmit sem kockáztatni, ezért inkább otthon maradt, hiába ígérkezett fergetegesnek a buli (azóta tudjuk: nem csak ígérkezett, hanem az is lett). Semmi kedve nem volt esetleg egy váratlan vírusfertőzés miatt lemondani az utazást.

Ami a legfrissebb információink szerint június 18-án, szombaton reggel kezdődik!

István kedden járt Budapesten, onkológusánál, az utolsó egyeztetésen. Már tájékozódott a menetrendről: szombaton délben indul egy gép Budapestről, ami vasárnap délelőtt érkezik meg a kínai Kantonba.

Valószínűleg az Aeroflot járatával utazik támogatottunk - mivel az eredetileg kinézett Air France dolgozói sztrájkba léptek. A pontos részleteket, a jegy átvételét, a helyfoglalást szerdán intézi István, s erről még aznap értesíti a kínai felet, mivel a klinika küldöttei várni fogják a repülőtéren. Ahogyan arról már beszámoltunk, többek közbenjárására a magyar külügyminisztérium is konzuli segítséget ad számára, amíg Kínában tartózkodik.

A kezelések várhatóan három hétig tartanak majd - az, hogy egyfolytában zajlik a gyógyítás, vagy szünetekkel, menet közben derül majd ki.

Bírjuk István ígéretét, hogy (állapotától függően) folyamatosan tájékoztatja majd e-mailen olvasóinkat az eseményekről!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!