Hírek

2016.01.07. 21:00

Itt az igazi tél!

Dunaújváros – Csütörtökre virradó éjszaka közel húsz centi hó esett le a városban és környékén. Folyamatosan dolgoztak a munkagépek.

Szabó Szabolcs

– Szerdán délután öt órakor kezdett el szakadni a hó,és egészen csütörtökön reggel negyed hatig esett. A DVG Zrt. teljes állománya megfeszített tempóban dolgozott az utak megtisztításán.

Öröm a lejtőn. A gyermekek már nagyon várták, hogy végre munkába álljon a szeretett szánkó.Kovács Alexa Bernadett (elöl) és Csonková Sóvári Johanna Katica a szánkón a castrumi lejtőn Fotó: Hankusz Kálmán

– Természetesen mi is szembesültünk a lakosság jogos elvárásaival, ám az intenzív havazás miatt főként a főbb útvonalakra koncentráltunk, hogy elinduljanak és célba is érjenek a buszjáratok, közlekedhessen a mentő és a tűzoltó. Egy éjszaka közel 70 tonna sót és szintén ennyi fűrészport szórtunk az utakra. Az éjszakai műszakban hét nagy hókotró és hóekével felszerelt traktor, öt kisgép, valamint több mint hatvan fő dolgozott az utak, járdák megtisztításán – mondta Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora, aki hozzátette, a következő napokban is folytatják a síkosságmentesítési munkálatokat. Az intenzív havazás természetesen nem csak bosszúságot okozott, csütörtök délutánra megteltek a városi népszerű szánkópályák is.

Az időjósok szerint a téli örömök kedvelői nem sokáig örülhetnek, hiszen a következő napokban enyhül az elmúlt napokban tapasztalt télies időjárás, a hétvégén inkább esőre kell készülni –derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből, Amely szerint péntekre virradó éjszaka nagy területen zúzmarás köd képződik. Számottevő csapadék már nem valószínű, általában több órára kisüt a nap, és valószínű, néhol megerősödhet a szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!