Hírek

2014.06.15. 19:02

Ízes ünnep Kisapostagon

Remek hangulat, főzőverseny, foci, és számos kiváló fellépő. A kisapostagi falunapon jártunk. Szerettük.

Szabó Szabolcs

– Bár nagyon kerestük a hibát a kollégákkal, a Baráti Kör vegyes csülök és körömpörköltjében nem találtunk tévesztést. A zsűri tagjaival egymásra néztünk, és már tudtuk, ez a remek bográcsos ételt lesz a befutó – árulta el lapunknak még az eredményhirdetés megkezdése előtt a végső sorrend legfontosabb elemét Dózsa György mesterszakács, a Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke, aki így folytatta gyorsértékelését:

– A kollégáimmal gyakran járunk hasonló közösségi versenyekre, falunapokra zsűrizni, de azt kell mondanom, hogy itt Kisapostagon igazán ízes ételremekekkel találkozunk. A szombati versenyre tíz csapat nevezett és az általuk készített tizenhárom bográcsos étel mind megfelelt a követelményeknek – tette hozzá Dózsa.

– A szervezőkkel együtt azon dolgoztunk, hogy a mai nap a kisapostagiak ünnepe legyen, már a délelőtti órákban sokan látogattak ki ide, a futballpálya melletti térre, ahol minden feltétel adott egy jó hangulatú rendezvénynek. A rutinos főzőcsapatok már a délelőtt tíz órakor megkezdték a munkát, így a már említett zsűr délben tálalhatott, azaz, megízlelhette a legjobbak főztjét – jegyezte meg lapunknak Nagy Attila polgármester, akire a település díjainak átadásakor is főszerep várt.

A gasztronómiai versenyek terén, az édességek mezőnyében Faragó Gabriella remekét értékelte legjobbnak az ízlelő bizottság, míg a bográcsos ételek kategóriájában a már említett Baráti Kör végzett az élen.

A falunap egyben a közösség ünnepe is volt, így Nagy Attila polgármester a színpadra szólította a kisapostag legjobbjait. Kulturális és társadalmi tevékenységéért különdíjjal ismerték el a helyi nőegylet szerteágazó munkáját.

Idén a „Kisapostagért díjat” Szurma Katalin vehette át, aki egy újabb, a település történetét bemutató könyvvel jelentkezett. Kisapostag képeskönyve a településen élő családok történetén át a mutatja be a község elmúlt 140 esztendejét. Kisapostag díszpolgára címmel, posztumusz, ismerték el Szuhánszki Ferencné munkásságát.

A díjátadó után a kisapostagi falunap bemutatókkal, táncos fellépésekkel és koncertekkel folytatódott. A résztvevők remek élményekkel térhettek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!