Hírek

2017.01.10. 16:20

Januárban két napon szállítják el a fenyőfákat

Dunaújváros - Lassan megtelik a szeméttároló konténerek, kukák környéke az egykor szebb napokat látott, kiszáradt karácsonyfákkal. Pár napig még el kell viselnünk a látványt.

Balla Tibor

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény értelmében biztosítani kell a zöldhulladék gyűjtését. A kidobott fenyők elszállításának feladata Dunaújvárosban a Dunanett Nonprofit Kft. feladatai közé tartozik. Ki is adtak egy közleményt, amely szerint a karácsonyi ünnepeket követően a cég munkatársai szervezetten, a zöldhulladékgyűjtés keretében végzi a fenyőfák elszállítását.

Kérik, hogy a közterület rendjének és tisztaságának megóvása érdekében a karácsonyfákat a hulladékgyűjtő edények mellé tegyék, ahonnan az elszállítást folyamatosan végzik a 2017. évi zöldhulladék gyűjtési naptárban megjelölt időpontok szerint.

Pár napig el kell viselnünk az ünnepre már aligha emlékeztető, kidobott, elszáradt fák látványát Fotó: Ady Géza

Ennek megfelelően Dunaújvárosban, Mélykúton és Pálhalmán január 16-án és január 28-án lesz a következő zöldhulladék-elszállítás időpontja. Leginkább a családiházas övezeteket érintő fontos kiegészítés, hogy ezeken a napokon csak a fenyőfák elszállítása történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!