Hírek

2017.03.05. 17:05

Járda épül a község központjában lévő buszmegállótól a boltig

Mezőfalva - Régi álom valósul meg: Schneider István vállalkozónak köszönhetően csaknem egymillió forint értékű, térköves gyalogos út köti össze hamarosan a mezőfalvi központi buszmegálló járdáját és a frekventált helyen lévő élelmiszerboltot.

Horváth László

A lakosság komfortérzetét növelő beruházással nemcsak a kereskedelmi egység közelíthető meg esős időben száraz, sármentes lábbal, de az orvosi rendelő felé igyekvők is rövid úton, kényelmesen érhetik el a község központjában lévő szolgáltatásokat. A szakemberek már gőzerővel dolgoznak.

Aki az elmúlt napok során a központi buszmegállótól a bolt és az orvosi rendelő felé vette az irányt, annak bizony most kerülni kell. A jó hír a kis kellemetlenség mellett, hogy a nemes támogatásnak köszönhetően por és sármentes burkolatot kap a sokak által használt csapásnyom. A hosszú évek során gyalogos forgalomtól kitaposott „ösvény" vezetett a mezőfalviak számára igen fontos intézmények, az orvosi rendelő, a patika, a családi napközi, a szolgálati lakások és nem utolsósorban a kedvelt bolt felé. A miértekről Schneider István üzletvezetőt, a járdaépítés ötletgazdáját és finanszírozóját kérdeztük.

Schneider Attila kőműves mester - aki névrokona az építtetőnek - már a szegélykövezésnél tart. Hamarosan elkészül a munka Fotó: Horváth László

- Kiindulási alapként a boltkörnyéki csapadékvíz-elvezetése szerepelt a tervekben, mert a bolt előtti kerékpártároló előtt mindig felgyülemlett a területről érkező esővíz - avatta be lapunkat a munka történetébe a mezőfalvi vállalkozó. A folytatásban elmondta: - A probléma megoldása magával hozta a gyalog ösvény rendezését is, ami szintén hasznos a bolt számára, mert az emberek sáros időben is a megszokott útvonalon, a park füvén átvágva közlekednek. A sarat pedig az üzletbe is behordták, jelentős többletmunkát okozva a tisztántartásban. Ezt akartuk rendezni. A fejlesztés végén megnő a kerékpárok tárolási lehetősége. Mindkét oldalon elhelyezhetik a vásárlók a közlekedési eszközeiket, és készítünk egy kis virágos részt is a parkban.

Az értékteremtő beruházásra vonatkozó kérdésünkre válaszolva Schneider István a következőket válaszolta:

- Százharminc négyzetméterre való térkövet vásároltunk. Közel egymillió forintot képvisel majd a beruházás. Természetesen az önkormányzattal egyeztettünk. A képviselő-testület és a műszaki osztály is rábólintott a tervekre - ismertette a járdaépítés, környezetcsinosítás történetét a vállalkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!