Hírek

2014.08.21. 15:35

Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Dózsa iskolánál

Dunaújváros - Parkoló és járdaépítésről, valamint Dózsa iskola kereszteződésének jelzőlámpássá alakításáról volt szó a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester és Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester elsősorban a Barátság városrész fejlesztéseiről szólt a sajtótájékoztatón, mert - ahogyan a polgármester hangsúlyozta - a nagy beruházások mellett számos kisebb problémát oldottak meg, amelyek viszont a lakóknak nagyon lényeges.

Gombos István utalt arra, hogy a Dózsa városrészben a közelmúltban adták át a helyreállított nagyparkolót, a Bartók utcában járda épül. Mert fontos, hogy élhető Dunaújvárosban lakjunk. A körzetében pedig a Dunasor 1-11. előtt elkészült térköves parkolóval kezdte a tételek sorolását a képviselő, majd a Kisdobos utcában elkészült murvás parkolóhelyeket említette. Mondják sokan, drága a térkő. Ám ez relatív, hangsúlyozta Gombos István. A parkolók és járdák alatt közművek vannak, és műszaki hiba esetén a térkövet csak fel kell szedni, majd a munkák végeztével újra lerakni. A betont viszont úgy kellene feltörni.

Cserna Gábor polgármester, Gombos István alpolgármester (Fotó: Ady Géza)

A Barátság városrész összességében 33 új parkolóval gazdagodott, 10 millió forint nagyságrendben. Reményeik szerint a Barátság úton 300 méteres járdaszakaszt adhatnak át hamarosan. Az említettek javítják a lakók életfeltételeit, és esztétikusak is.

Folytatják a fejlesztéseket, tették hozzá a városvezetők. A kis és nagy Vasmű utat elválasztó zöldsáv megújult az elmúlt hónapokban, a Kossuth Lajos utcai sarokra kerül Muki mozdony, körülötte olyan parkot szeretnének kialakítani, amilyen Martinász szobor körül van.

A Dózsa iskolába járó gyerekek szülinek kérésére jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a Köztársaság-Szórád-Esze Tamás utcai csomópontban. Főleg a kisdiákoknak veszélyes az a kereszteződés. A bontási munkák már elkezdődnek, és Debreczeni Tamás osztályvezető reméli, a kivitelező szeptember első hetében végez, attól kezdve működni fognak ott a lámpák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!