Hírek

2016.10.04. 20:50

Játék a hangszerekkel - Foglalkozás a zene világnapja alkalmából

Dunaújváros - Tegnap a város nagycsoportos óvodásainak másik fele ünnepelte a Zene Világnapját a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájában.

Balla Tibor

A város óvodásainak második fele sem maradt ki a Zene Világnapja alkalmából megrendezett városi foglalkozásból. Akik tegnap összegyűltek a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájában, azokat is hangszerkiállítás várta, no meg játék, hogy felismerik-e a hangszerek hangját.

 

A nagycsoportos gyerekek, no és természetesen az őket kísérő óvónők is végignéztek egy hangszerbemutatót, amelyben megismerkedhettek a kerámia dobbal, a kereplővel, a körtemuzsikával, a mákcsörgővel, a dorombbal, a furulyával, no meg azzal, hogyan lesz ritmushangszer két evőkanálból. Sorversenyt is rendezek számukra, ahol először egy kártyát kellett megszerezniük, majd a második körben a kártyán látható hangszert. A bemutatót hangszer felismerés is követte, a hangja alapján ki kellett találni, milyen hangszer, majd meg is kellett mutatni, hogyan használhatják azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!