Hírek

2013.02.24. 15:43

Játékok, mulatságok - Három iskolából táncoltak együtt a szülők, tanárok

Dunaújváros - Három iskola is a mögöttünk álló hétvégén tartotta a hagyományos szülő-pedagógus bálját. A vasvárisok, a móriczosok és a gárdonyisok mulattak pénteken és szombaton.

Körmendi Erzsébet

A farsangnak már a farkán is túlmutat a naptár, a mulatságoknak azonban egyáltalán nem vetett véget az elszánt téltemetési hajrá. Ellenkezőleg: a hétvége bizonyította, hogy a szülőket változatlanul táncba tudják vinni a pedagógusok, szívesen töltik közös zenés-táncos estéken az időt együtt, közben - ahogyan az már hagyomány az intézményekben - a résztvevők jótékonykodnak a diákok javára.


A móriczosok a főiskolai étteremben, a gárdonyisok  a város másik szélén, az iskolában gyülekeztek a mulatságra péntek este. Az előbbi intézményben hódított a retró,  és a felnőttes játékokat sem kellett nélkülözni: népszerű volt a rulett asztal, ám a nyereményt senki sem vitte haza, hanem felajánlotta...

A Gárdonyiban a bagyus jelleg dominált, amelynek kétségtelen előnye, hogy házi készítésű finomságokkal kínálhatják meg egymást a tanárok és a szülők. A műsor is pazar volt, az iskola balett tagozatos növendékei elkápráztatták a népes vendégsereget. Utánuk a MyWay Girls Team mutatkozott be, majd a Vasas párjai bizonyították, hogy a régi, hagyományos népi táncok legalább olyan népszerűek, mint az újabb keletű koreográfiák.

Hagyományos sportbállal jelentkezett a Vasváris Gyermekekért Alapítvány  szombaton.  Az este olimpiai élménybeszámolóval kezdődött, majd  Suplicz Mihály vezetésével a Baracs Néptáncegyüttes idézte  fel  műsorával a farsangi időszakot. A fellépők után gasztronómiai bőségtál, tombola és hajnalig tartó tánc gondoskodott a bálozók jó hangulatáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!