Hírek

2017.06.09. 18:05

Gyerekhét, családi nappal Dunaújvárosban

Családi nappal zárta gyermekheti eseménysorozatát a Dunaújvárosi Óvoda Csillagvirág tagóvodája tegnap a Duna-parton lévő egyik szabadidőparkban.

Körmendi Erzsébet

Nem a szokásos módon, hanem különleges programokkal tölthették az elmúlt hetet a Csillagvirág tagóvodába járó gyerekek. Az intézmény tavaly bevezette, és idén hagyománnyá tette a gyermekheti eseménysorozatot, amikor minden napra jut egy-egy meglepetés a csemetéknek. Juhászné Nagy Marianna tagintézményvezető elmondta, hogy már a nyitó nap, a kedd is felejthetetlen pillanatokkal varázsolta el az óvodásokat, főleg a nagycsoportosokat, akik Révbérpusztára utaztak.

A nagycsoportosok imádták a pusztaprogramot: kocsikáztak, megnézték a patkolást, a kékfestő, a fazekas és a szappankészítő, a hímző műhely igazi különlegesség volt számukra, a lovasbemutató alatt számos ismerettel is gazdagodtak, és a tájház, az őshonos háziállatok kertje is lenyűgözte a gyerekeket, akik boldogan falatoztak a helyben sütött, finom töpörtyűs pogácsából. Amíg a nagyok Révbérpusztán múlatták az időt, addig a többiek is kellemesen érezték magukat az óvodában: arcfestést, kézműves-foglalkozást szerveztek nekik az óvónők, és kérhettek csillámtetkót is.

Kavalkáddal és játszóházzal folytatódott a gyermekhét szerdán, amikor bemutatkozott és utána táncházat is tartott a rácalmási néptánccsoport két párosa. Csütörtökön az óvónők lepték meg mesejátékkal a gyerekeket, ami a barátságról és a testvéri szeretetről szólt.

Ezekről tanúbizonyságot tehettek tegnap, a sorozatzáró családi napon is, amelynek a kötetlen piknik jellegét tűzoltó- és rendőrautó, zumba, zenés műsor, közös éneklés - amit az egyik anyuka kísért gitáron - és fagyizás fűszerezte. - Fontos, hogy egy napot együtt töltsön az egész óvoda. A gyerekek öltöztetése közben találkoznak egymással a szülők, de itt jobban megismerhetik egymást és az óvónőket is, ezáltal erősödik a kapcsolat - mondta Juhászné Nagy Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!