Hírek

2014.07.27. 18:00

Játszótér felnőtteknek Kisapostagon

Kisapostag - Új sport- (vagy inkább egészségügyi?) létesítménnyel gazdagodott a község, a vízműtelep mellett.

Pekarek János

A Schalbert Kisapostagért Alapítvány nyerte a kistelepüléseknek szóló Leader-pályázaton azt a mintegy hétmillió forintot, ami a község legújabb büszkeségének, a felnőtt játszótérnek a megépítéséhez, a vele határos kis futballpálya felújításához, egy térfigyelő rendszer kialakításához, valamint négy egészségnevelő program beindításához volt szükséges.

A komplexumot szombaton reggel nyolc órakor avatták fel hivatalosan. Azért olyan korán, mert akkor még nem volt olyan meleg, s azért is, mert sportolásra a legjobban e korai órák felelnek meg.

 

Igaz, hogy a falubeliek olyankor rendszerint még a kertjükben s állataik körül sportolnak . Ám a Szent Pantaleon Kórház Egészségfejlesztési Intézetének szervezésében összeállított program később is sokakat vonzott.

Különösen, hogy ez alkalommal kezdődött a Fitapostag elnevezésű program, amelyben családok, baráti közösségek tehetik próbára magukat hogy szeptemberben kiderüljön, versengésükben mely csapatok értek el kiváló eredményeket.

Az egésznek a lényege, amint az már nyilván kiderült, hogy javítson a lakosság fizikai és egészségi állapotán mivel a felmérések szerint ez uniós összevetésben egészen elképesztően rossz.

A kisapostagiaknak ezután már nem lesz módjuk arra hivatkozni, hogy nincs hol mozogni...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!