Hírek

2014.03.20. 13:25

Pannon Polgárőrség: javuljon a közbiztonság

Dunaújváros - Évértékelő közgyűlést tartott pénteken a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség. Eredményes időszakot zártak.

Lőwinger Zoltán

Kovács Sándor egyesületi elnök a beszámolójában elmondta, hogy az egyesület 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy pártoktól és egyházaktól függetlenül a közbiztonságot és a közrendet szolgálja. A polgárőrök 2008 ban a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítványtól, majd egy évvel később az Országos Polgárőr Szövetségtől kaptak egy-egy szolgálati autót, amely segíti a tevékenységüket. Az elnök hangsúlyozta, tavaly 17 ezer 508 óra önkéntes szolgálatuk volt. Jellemzően a rendőrség munkájának segítése, közös akciókban részvétel volt a feladatuk, de baleseteknél is segédkeztek, eltűnt személyeket kerestek és rendszeresen ellenőrizték az iskolák környékét. A katasztrófavédelem munkáját is segítették, különösen az árvíznél, a földcsuszamlásnál, de kivették részüket a tavaly márciusi rendkívüli hóesés időszakában a mentésből.

Kovács Sándor, a Pannon elnöke (b) és Barányi Gábor elnökhelyettes a beszámoló közben (Fotó: Lőwinger Zoltán)

Több városi rendezvény biztonságos lebonyolítását is segítették. Példaként hozta fel a közbiztonsági hónap rendezvényeit, a Drogmentes Magyarországért Maratont, a Vállalkozók Bálját, több önkormányzati programot és felvonulási útvonalat.

Kovács Sándor külön kitért arra, hogy 2013-ban elindították az egyesületen belül a lovas csoportot. Büszkén mondta el, hogy képviseltették magunkat az Országos Lovas Polgárőr Szemlén, ahol egy nagysikerű bemutatót tartott az egyik polgárőr társuk.

A Pannon Polgárőrség anyagi helyzetét nehézkesnek minősítette az elnök nagy szükségük van a támogatókra. A város 800 ezer forinttal támogatta a működésüket, ezen felül 650 ezer forintot kaptak a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségtől.

A tervekről szólva elmondta, hogy a napi feladatokon túl kiemelten kezelik majd a tagok szakmai ismereteinek emelését, fokozottan figyelik a belváros mellett a külterületek, az üdülőövezetek biztonságát is. Tervezik, hogy idén is elmennek a polgárőrök éves találkozójára, ahol országosan is megmutatják elméleti és gyakorlati tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!