Hírek

2017.09.07. 18:20

Az Acélbikák ankétot tartottak a hazatérő Orbán Attila részvételével

DUNAÚJVÁROS Hagyomány, hogy a DAB jégkorongozóinak vezetése az adott bajnoki rajt előtt szurkolói ankétot tart. Az Erste Liga pénteken kezdődik, így itt volt az ideje a tegnapi találkozónak.

Agárdy Csaba

Sajnos bántóan kevesen jöttek el tegnap a belvárosi kávézó teraszára az Acélbikák szurkolói közül. Ezt tudjuk be annak, hogy az időjárás nem egy teraszos "bulinak" kedvezett. Balogh Tamás moderátor viszont remek hangulatot teremtett, nagyon jól összefogta az ankétot. Elsőként Azari Zsolt, a DAB elnöke beszélt arról, hogy szeretnék megállítani azt a folyamatot, hogy elvándorolnak Dunaújvárosból a játékosok, a saját nevelésű fiataloknak kívánnak az elkövetkező években teret adni.

- Hogy a fiatalok felé fordultunk azt az is bizonyítja, hogy a légiósaink se idősebbek 22-23 évnél. Majd Balogh Tamás Azari Zsoltnak szegezte a kérdést: mit vár a ma kezdődő bajnokságtól?

- Meggyőződésem, hogy már az első meccseken is meglepetést okozunk. Az idei csapat stílusában és összetételében is más, mint a tavalyi, viszont szívben és csapatszellemben nagyon erősek vagyunk.

Ifj. Azari Zsolt csapatkapitány azt a kérdést kapta, mit vár a MAC elleni rajttól.

- Ismerjük a MAC-ot, de nem érdekel minket az ő játékuk. Azzal kell foglalkoznunk, amit az elmúlt egy hónapban gyakoroltunk, és megalkuvás nélkül kell küzdenünk. Nincs még kész a csapatunk, az utolsó napokban is jöttek új játékosok. De azt most kijelenthetem, elődöntősök szeretnénk lenni.

A tegnapi ankéton balról jobbra: David Musial, Azari Zsolt, Orbán Attila és ifjabb Azari Zsolt Fotó: Ady Géza

Orbán Attila, az együttes válogatott hátvédje, aki hosszú évek után tért vissza Dunaújvárosba, és már nagyon fiatalon is ellentmondást nem tűrő, nagyon kemény játéka miatt igen hamar a szurkolók kedvence lett, tömören fogalmazott.

- Természetesen keményen fogok játszani, de remélem, nemcsak erről fog szólni a teljesítményem, mert pontokkal is szeretném segíteni a csapatot. Amióta elmentem Dunaújvárosból kicserélődött a csapat, amikor először bementem az öltözőbe öt-hat játékost ismertem. De úgy érzem, már egészen jól összerázódtunk. Nagyon tetszik az itteni edzésmunka, David Musial vezetőedző nem a saját elképzeléseit akarja ráerőltetni a játékosokra, hanem úgy szeretne csapatot építeni, hogy azt veszi figyelembe, mire képes a rendelkezésére álló játékosállomány.

A protokoll után a jelenlévők tehettek fel kérdéseket, de ezek leginkább a létesítményhelyzetről, az utánpótlásnevelésről, azokról a dunaújvárosiakról, akik nem itthon edzősködnek, játszanak szóltak. Azari Zsolt elnök mindezekre korrekt válaszokat adott, azonban ezúttal talán az Erste Ligának kellett volna központban lennie.

A Dunaújvárosi Acélbikák szeptemberi mérkőzései:

Szeptember 8., péntek 18 óra: Dunaújvárosi Acélbikák - MAC.

Szeptember 11., hétfő, 20 óra: UTE - Dunaújvárosi Acélbikák.

Szeptember 15., péntek 19 óra: MAC - Dunaújvárosi Acélbikák.

Szeptember 17., vasárnap 19 óra: FTC - Dunaújvárosi Acélbikák.

Szeptember 24., vasárnap 17 óra: Dunaújvárosi Acélbikák - Vienna Capitals.

Szeptember 25., hétfő 18 óra: Dunaújvárosi Acélbikák - Csíkszereda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!