Hírek

2017.08.03. 18:44

Jó hasznát veszik a segítségkérőnek Nagyvenyimen

NAGYVENYIM A képviselő-testület tavaly határozta el, hogy bevezeti a településen a segítségkérő, vészjelző és bűnmegelőzési rendszert. Várják az igénylők jelentkezését.

Körmendi Erzsébet

A felmérések eredményeként mindössze tizenhárom nagyvenyimi élt a lehetőséggel eddig, és igényelte az úgynevezett SOS készüléket, amelyhez nagyon csekély önerő hozzáadásával tudnak hozzájutni, viszont a léte annál nagyobb biztonságérzetet jelent.Pók Tamásné, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítőjének tájékoztatása szerint az igényelt készülékeket már átadták azoknak, akik éltek a lehetőséggel.

A tapasztalatok, visszajelzések alapján elmondható, hogy a készüléknek már eddig is jó hasznát vették az emberek, több esetben segített a segítségkérő egészségügyi problémák sürgős megoldásában. Egy alkalommal lopási kísérlet hiúsult meg az eszköz jelenlétének köszönhetően. Az elmondások alapján megállapítható, hogy minden igénylő biztonságérzete jelentősen megnövekedett a készülék birtoklásával.

- A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítőjeként munkám része lett, hogy koordináljam a készülékek igénylését, szerződések megírását valamint probléma esetén a gyors megoldás lebonyolítását is. Meglátásom, hogy a készülék jelenléte településünkön a lakosok életminőségének fenntartását segíti elő, még akkor is, ha egyelőre még csak kevesen használják. Biztatom, főleg az időseket, betegeket, igényeljék szolgálatunknál ezt a segítségkérő eszközt - hangsúlyozta Pók Tamásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!