Hírek

2017.08.21. 16:00

Jó közösségként ünnepeltek az Előszállásiak - Kóstoltak házi készítésű kenyeret

Ünnepi képviselő-testületi ülésre hívták az előszállásiakat a művelődési házukba augusztus 20-án. Az eseményen tisztelettel adóztak a nemzeti ünnepünknek, majd oldott hangulatban, közösen töltötték el a délutánjukat!

Balogh Tamás

Farkas Imre polgármester ünnepi beszédében első helyen emlékezett meg Szent Istvánról és az államalapítás ünnepéről. Ezután a figyelmet a jövő nemzedéke felé fordította, hiszen e jeles napon került sor az elmúlt egy évben született előszállási apróságok polgárrá fogadására.

A "legidősebb" babát, Szabó Martinát, édesanyját, Szakács Anettet és az édesapját Szabó Norbertet köszönti Farkas Imre polgármester

A község első embere elmondta: nagy örömére szolgált, hogy valamennyi baba mindkét szülőjével érkezett, mert megnyugtató jó hangulatú családokat együtt látni. A picurka polgároknak azt kívánta, felnőttként valamennyien itt, a mi hazánkban találhassák meg a számításukat!,

A lakók közül sokan vettek részt az ünnepségen Fotók: amatőr

Az eseményt kedves műsorral színesítették, amelyben a helyi diákok nagy sikerrel szerepeltek. Ez alkalommal különleges módon, kenyérsütőversennyel emlékeztek meg az új kenyér ünnepéről. A komoly feladatra hat gyönyörű, házi készítésű kenyeret vittek a készítőik. Az értékelés után Nyúl Mihálynét ünnepelték a megmérettetés első helyezettjeként. A finom termékek összehasonlítására kicsiknek-nagyoknak egyformán módjuk volt. Valamennyit fölszeletelték, különböző módon ízesítették, majd az összes jelenlévővel közösen elfogyasztották!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!