Hírek

2015.03.24. 18:00

Tavaszi Óvodapedagógiai Napok kezdődtek

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Óvoda minden tavasszal rendezvénysorozattal gyarapítja az óvodapedagógusok szakmai ismereteit, látókörét.

Körmendi Erzsébet

Szőcs Hedvig beszédfejlesztő gyógypedagógus előadása közben

Minden kisgyermek különbözik a másiktól. Eltérő a tehetségük, a szellemi és fizikai szintjük, az érzékenységük, valamint a szakemberek szerint egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek is az óvodákban. Ezért volt hasznos a Tavaszi Óvodapedagógiai Napok kezdő előadása tegnap a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájában. Kovácsné Mankovics Zsuzsanna gógypedagógus, a tegnapi napot szervező gyógypedagógiai munkaközösség vezetője, Szőcs Hedvig beszédfejlesztő gyógypedagógus és Petrovicsné Tóth Éva ismertette meg a kollégákat az általuk alkalmazott differenciálás elméleti és gyakorlati módszereivel. Lényege: minden kisgyermek a képességei szerinti fejlesztésben részesüljön az óvodában. A szakemberek azokat a módszereket mutatták be, amelyeket a leghatékonyabban alkalmazhatnak a kollégák a csoportokban.

Fülöp Mária köszöntötte a kollégákat a megnyitón

Fülöp Mária kérdésünkre válaszolva elmondta: a Dunaújvárosi Óvoda megalapításának első évétől már tíz éve minden tavasszal megrendezi ezt a szakmai programot. kezdetben az egymás és az intézmények megismerése volt az elsődleges cél, később viszont egyre inkább előtérbe került a szakma: most már tanulnak egymástól a helyi óvodapedagógusok, megismerik, átveszik és később alkalmazzák is a kollégák hasznos és jó pedagógiai módszereit, gyakorlatait.

A beszélgetés során megtudhattuk az is, hogy kevés a fiatal pályakezdő, legtöbbjüknek a nyelvvizsga hiánya miatt nincs még diplomájuk. Pedig negyven éves munkaviszonnyal sokan mennek nyugdíjba a dunaújvárosi intézményhálózatból, várják a fiatalokat ebbe a jó csapatba...

A magas szaktudás ékes bizonyítéka a pedagógiai rendezvénysorozat folytatása. Ma Molnárné Miklán Jolán táncpedagógus gyakorlatközpontú előadását hallgathatják az óvónők. A csütörtöki téma a játék szerepe a képessségfejlesztésben, ezzel dr. Páli Judit pszichológus ismerteti meg az érdeklődőket. Zárásként, pénteken délelőtt pedig Egészségnapot tartanak a Szivárvány Tagóvodában.

A 2015/2016-os nevelési évre az óvodai felvételi jelentkezés időpontja: április 21. és 22., kedd és szerda délelőtt 8-tól 12 óráig és délután 14-től 17-ig. A Dunaújvárosi Óvoda központjában, a Pajtás út 2. alatt várják a jelentkezőket. A gyermek születési anyakönyvi kivonatára, személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványára, TAJ-kártyájára, az egyik szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa lesz szükség a jelentkezéskor, valamint kérnek az óvoda vezetői orvosi igazolást a gyermek óvodaérettségéről, továbbá bölcsődéből óvodába jelentkező gyermekeknek bölcsődei igazolás is kell.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!