Hírek

2016.11.27. 19:40

Adventi gyertyagyújtás és jótékonysági akciók a Rómain

Dunaújváros – A Római városrészben és a Városháza téren is meggyújtották az első adventi gyertyát. Elindult az Adventi Forgatag is.

Szabó Szabolcs

Vasárnap délután a Városháza téren előbb az egyházak képviselőinek ünnepváró gondolatait hallgathatták meg az egybegyűltek, majd felgyulladt a villanyláng a város hatalmas adventi koszorúján. Az Adventi Forgatag nyitányán a Neopolisz együttes fellépése, majd a Bartók Kamaraszínház színművészeinek betlehemes műsora szórakoztatta a szépszámú érdeklődőt.

Vasárnap a Római városrészi posta előtti téren is elkezdődött az ünnepváró programsorozat, amelyet a szervezők részéről Törő Anikó nyitott meg, aki az Adománykuckó szerteágazó idei tevékenységéről is beszélt. Az első adventi gyertya meggyújtása előtt ökumenikus istentiszteletet hallgathattak a jelenlévők, majd a Rudas iskola diákjai adtak műsort a Neopolisz egyházi zenekar társaságában. A közel másfélszáz résztevőt forró teával, süteménnyel, paprikás krumplival látták vendégül a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!