Hírek

2013.10.23. 17:05

90. születésnapján köszöntötték Knódel Jánosnét

Dunaújváros - Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte kilencvenedik születésnapján Knódel Jánosné Marika nénit.

Körmendi Erzsébet

Knódel Jánosné szülei földműveléssel foglalkoztak Hartán, és négy gyermeket két fiút és két lányt neveltek fel tisztességben.

Marika néni Hartán járt iskolába. Fiatalon az ottani téeszben dolgozott nagyon sokat, majd később a hartai tésztaüzemben vállalt munkát. Férjével 1947-ben esküdtek meg, egy gyermekük született, Mária, aki szerető és gondoskodó szülők mellett nőtt fel.

Knódel Jánosné Marika néni örömmel fogadta a köszöntést

Marika néniék 1998-ban költöztek Dunaújvárosba. Két csodálatos fiú unoka és egy kislány dédunoka színesíti meg hétköznapjait. Az ünnepelt szépkorú szerény, csendes, jólelkű asszony, aki régebben nagyon szeretett hímezni. Korábban számos család ünnepét tette felejthetetlenné gyönyörű tortáival. Olyan kiváló tortakészítő hírében állt, hogy a fiatal párok távoli városokból is őt kérték fel sütésre. Ma már ápolásra szorul, a lánya törődik vele nagy szeretettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!