Hírek

2014.09.04. 15:55

Szabó Zsolt: jobb buszközlekedést!

Dunaújváros - Tervszerűen fejlesztené a bicikliutakat a PM, uniós forrásokból, és átszerveznék a buszközlekedést is.

Pekarek János

A Párbeszéd Magyarországért Párt helyi politikusa, Szabó Zsolt (aki az LMP színeiben jutott be a városi közgyűlésbe 2010-ben) csütörtök délután névrokonával, a PMP elnökségi tagjával, Szabó Rebekával együtt rendezett sajtótájékoztatót a Béke téren.

Nem véletlenül ott, mivel az elmúlt tíz év városi politikáját bírálva hangsúlyozta, hogy egyre kevesebb pénz jutott városüzemeltetésre (idén például 187 millió forinttal kevesebb, mint tavaly!) s ezzel együtt a városi tömegközlekedést is a leépülés jellemzi. Folyamatosak a járatmegszűnések, a ritkítások és a menetidő meghosszabbodása.

Szabó Zsolt, PM (balra) és Szabó Rebeka

A gyors és a biztonságos tömegközlekedés ne csak az autósok kiváltsága legyen, hangsúlyozta, megemlítve, hogy míg Hódmezővásárhelyen egy felnőtt havi bérlet ára 4855 forint, Egerben 5250 forint, addig ugyanez Dunaújvárosban 6900 forint.

A PM javaslata az, hogy csökkenteni kell a bérletek árát 20 százalékkal, a lakókkal közösen egy új, a várakozási időt csökkentő menetrendet és időalapú menetjegyrendszert vezetnének be.

Forrásként az elmúlt 12 évben felelőtlenül felépített és veszteséget veszteségre halmozó önkormányzati céghálózat hatékony átszervezését említette. Hozzátéve, hogy az önkormányzat jelenleg is támogatja a buszközlekedést, ami a mostani használhatatlan struktúra mellett kidobott pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!