Hírek

2013.08.27. 17:10

Jobbik: megoldások a vasmű problémájára

Dunaújváros - Az ISD Dunaferr Zrt. főkapujánál rendezett tájékoztatót a Jobbik kedden délután. Vannak javaslataik.

Pekarek János

- A Jobbik a másokra mutogatás helyett többpontos megoldási javaslatot dolgozott ki - mondta Pintér Tamás, a párt városi elnöke kedden délután, a vasmű főkapujánál rendezett sajtótájékoztatón. Szerinte a gyárban képződő gázok megújuló energiaként való hasznosításával és az elmaradt karbantartásokkal, fejlesztésekkel munkahelyeket lehetne teremteni.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja hétfőn benyújtott egy határozati javaslatot a Háznak a jelentős foglalkoztatóként működő cégeknél (mint a vasműnél) dolgozó munkavállalók létszámleépítés esetén történő létbiztonságának megteremtéséről. Eszerint az állam tegyen lehetővé ingyenes, foglalkoztatást elősegítő képzést a dolgozók számára. A munkahelyvédelmi akcióterv célcsoportjai közül a tartós munkanélkülieknek járó elhelyezkedési támogatást rögtön az elbocsátástól biztosítsa. A hiteltartozásasal rendelkező elbocsátottakkal kapcsolatban az érintett hitelintézményekkel kezdeményezzen megegyezést, hogy a hiteltörlesztést függesszék fel addig, amíg hiteladós újabb munkaszerződéssel nem rendelkezik.

A Jobbik meghatározó állami tulajdonrész megszerzését tartaná jónak a vasműben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!