Hírek

2013.10.02. 19:18

Jobbik: vasműs javaslatok

A vasmű dolgozóinak sorsát segítő stratégiai ajánlást dolgozott ki a Jobbik „vasműs” munkacsoportja –jelentette be Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi elnöke.

Házi Péter

Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi elnöke, a 4. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatón mutatta be azt a stratégiai ajánlást illetve javaslatcsomagot, amelyet a párt „vasműs” munkacsoportja dolgozott ki. A javaslat szerint idegennyelvi képzést kell akár ingyen lehetővé tenni az amúgy szakképzett dolgozók számára, javasolják a korengedményes nyugdíj visszaállítását is. Dunaújváros fekvéséből adódóan a logisztikai, ipari lehetőségek fejlesztése szükséges. Meg kell vizsgálni, hogyan lehetne egy, a Dunaferr termékeit tovább hasznosító, például a hazai autógyártásban értékesíthető készterméket gyártó egységet létrehozni. A javaslat, amelyet jövő héten nyújtanak be a parlamentnek, arról is szól, az állam ne a Dunaferrt, hanem annak termelőeszközeit vegye meg és egy állami társaságba vigyék azokat. Ezeket a Vasmű használhatná, de cserében további foglalkoztatási kötelezettséget kellene vállalnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!