Hírek

2015.01.30. 19:25

A Bánki négy osztályának diákjai készülnek a nagybetűs életre

Dunaújváros - A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola négy osztályának száztizenhét diákját ünnepelték péntek este a sportcsarnokban. Szalagavató pillanatok, táncok, műsor, köszöntő.

Körmendi Erzsébet

A 12. b osztály country tánccal szórakoztatta a közönséget

A Bánki szalagavatójának menetrendje a korábbi években megszokott szerint alakult péntek este is, ám a fellépők, az ünnepeltek ezúttal is különlegességekkel lepték meg a közönséget. Szülőkkel, rokonokkal és barátokkal zsúfolásig megtelt nézőtér előtt vonultak fel az osztályok a küzdőtérre - ez az ő estéjük, napjuk volt...

Gyöngyössy Csaba igazgató köszöntötte a végzősöket

- Mi arra szegődtünk négy illetve öt évvel ezelőtt, hogy ezen a néha hosszúnak tűnő úton amit a középiskolás évek jelentenek társaitok és vezetőitek legyünk, reméljük, hogy sikerül annyi tudással megerősíteni benneteket, hogy sikerrel veszitek az előttetek álló akadályokat - mondta el köszöntőjében Gyöngyössy Csaba, a Bánki igazgatója. Hangsúlyozta továbbá:

- Az út nagy részét megtettük, van okunk ünnepelni. Ami azonban hátravan, az talán a legnehezebb rész: be kell fejeznetek ezt az utat, a legjobb tudásotok szerint, hogy a kikötőben, ahol majd mindannyian elköszönünk egymástól, olyan hajóra szállhassatok, ami a kedvetekre való. Ezen az úton kísérjen el és segítsen titeket mindaz, amit ma ez a szalag jelképez: szüleitek és tanáraitok szeretete és mindannyiunk közös reménysége.

Tóth Johannának tűzi fel a szalagot az osztályfőnöke

A szalagtűzés felemelő pillanatai után a végzős osztályok lenyűgöző keringőkkel tették emlékezetessé az estét. A kosztümös produkciók mellett osztálytáncok, színdarab, a kórus előadása nyűgözte le a résztvevőket, Szabó Dániel zongorázott, Sipos Alida hastánccal, Polgár Kitti, Suldi Karina modern tánccal színesítette a szalagavatót.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!