Hírek

2016.07.27. 12:36

Jól bántak az ollóval - Nyári táborban a kis kézművesek

Mezőfalva - Különleges élményekkel gazdagodtak a gyerekek a mezőfalvi kreatív alkotótáborban.

Horváth László

Július 18-tól 22-ig gyerekzsivajtól hangos művelődési házat találhattunk Mezőfalván. Bár nem voltak sokan az idei első kreatív táborban, ám a létszámtól függetlenül hasznosan és jókedvűen telt az idő.

Egyre több szülő ismeri fel a kézműves táborok hasznosságát, előnyeit, és a gyerekek is kedvelik az ilyen foglalatosságokat.

Nem szükséges messze utazni, látókörön belül marad a gyerek és még jól is érzi magát.

A művelődési ház felvételén Birgány Panna, Kvárik Zita, Libis Vivien táborvezető, Rabi Levente és Rabi Péter büszkén mutatja az egyik elkészített remekművet. Fotó: Horváth László

- Naponta három-négy alkalommal ülnek asztalhoz a gyerekek, hogy valami érdekeset készítsünk - ismertette a tábor lényegét Libis Vivien gyermekgondozó. Ötévestől hétévesig terjed az életkori sáv. Főleg festés, temperázás, rajzolás, színezés tölti ki a foglalkozások idejét. A pedagógusok tudják, mennyire fontos fejleszteni a finom-motorikus képességeket. Ehhez kitűnő lehetőség az ilyen típusú tábor.

- Sokan félnek kisgyermekkorban kézbe adni például az ollót. Itt biztonsággal sajátítják el az eszközök kezelését. Mellette sokat játszanak, ismerkednek a környezettel, és haza is vihetik az elkészített alkotásokat - foglalta össze röviden a táborvezető szakember a napi eseményeket.

Az ötödik nap végén emléklappal és az együttlét képeiből készített CD tartalmának szemlézésével zárult a kis kreatívok tábora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!