Hírek

2016.07.12. 16:15

Jól szerepeltek a Bástya sakkozói

Dunaújváros - Eldöntötték, kik a legjobbak, kik képviselhetik az országot a korcsoportos világversenyeken.

Pekarek János

Idén is Balatonlellén gyülekeztek június 23-30 között az ország legjobb gyermek és ifjúsági sakkozói.

Ebben a sportban a legnagyobb hazai megmérettetés a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság. Az idén 250 versenyző részvételével zajlott, amelyből tizenöten a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sport Egyesület tagjai voltak. Korcsoporttól függően egy, illetve két mérkőzés volt naponta, így olyan is előfordult, hogy valaki majdnem kilenc órán keresztül sakkozott egyetlen nap.

Németh Noémi (jobb szélen) a dobogó második fokán

A hét napos verseny, a nyári hőség kemény próba elé állította a gyermekeket. A legjobban szereplő fiatalok Pásti Áron (10 éves fiúk között), és Németh Noémi (16 éves lányok között) a 2. helyen végeztek. Ezzel elnyerték a jogot, hogy indulhassanak egy világversenyen.

Más díjazottak: Pásti Anna (14 éves lányok) 5., Hegedűs Luca (12 éves lányok) 7., Kratzmajer Ákos (12 éves fiúk) 9., Ocztos Dominik ( 12 éves fiúk) 12. lett.

Az egész évben a gyerekek edzéseit és a verseny alatt a felkészítést végző edzői csapat: Némethné Bátai Ibolya, Csathó Gábor, Klimkó Csaba, Németh Gergely, Németh Miklós, Taskovits István FIDE Mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!